Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z chleba

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 5 kromek
pieczarki 150 g
serek topiony 1/2 szt
oliwa łyzeczka
ser żółty 2 plastry
wędlina 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z chleba

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dusimy na oliwie. Gdy pieczarki zmiękną i odparujemy wodę dodajemy serek topiony, mieszamy z pieczarkami i podsmażamy do momentu aż całkiem się rozpuści.
Krok 1 - Zapiekanki z chleba foto
2
Masę pieczarkową smarujemy kromki chleba
Krok 2 - Zapiekanki z chleba foto
3
Ser i wędlinę kroimy w plasterki i ukłądamy na kromkach. Zapiekamy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku ok 8 minut. Podajemy z keczupem.
Krok 3 - Zapiekanki z chleba foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 25.11.2012 16:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak