Zapiekanki z chleba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    5 kromek
  • pieczarki

    150 g
  • serek topiony

    1/2 szt
  • oliwa

    łyzeczka
  • ser żółty

    2 plastry
  • wędlina

    2 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekanki z chleba foto
Pieczarki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dusimy na oliwie. Gdy pieczarki zmiękną i odparujemy wodę dodajemy serek topiony, mieszamy z pieczarkami i podsmażamy do momentu aż całkiem się rozpuści.
Krok 2 - Zapiekanki z chleba foto
Masę pieczarkową smarujemy kromki chleba
Krok 3 - Zapiekanki z chleba foto
Ser i wędlinę kroimy w plasterki i ukłądamy na kromkach. Zapiekamy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku ok 8 minut. Podajemy z keczupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Danost 25.11.2012 16:51
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat