Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z boczniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 1 łyżka
boczniaki 250 g
śmietana 18 proc 2 łyżki
natka pietruszki
ser twardy 100 g
bagietka 2 szt krótkie
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z boczniakami

Cebulę siekamy, grzyby kroimy w paski, smażymy na rozgrzanym maśle.
Dodajemy śmietanę i posiekaną natkę, dokładnie łączymy, doprawiamy solą i pieprzem.
Bagietki kroimy wzdłuż na pół, układamy grzyby, posypujemy startym serem.
Całość zapiekamy kwadrans w 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 13.11.2017 10:15
Wyglądają bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak