Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zapiekanki wg Magdy Gessler

5.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka
2 szt (krótkie)
pasztet
350 g (ulubiony)
ser żółty starty
150 g
smalec
4 łyżeczki (ze skwarkami)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki wg Magdy Gessler

Bagietki kroimy wzdłuż na pół. Każdą połówkę bagietki grubo smarujemy pasztetem, posypujemy startym serem, na wierzch kładziemy łyżeczkę smalcu. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 03.10.2015 11:27
widziałam je w programie Magdy. zastanawiałam się nad smakiem. Mój tata(chudzinka) je kanapki ze smalcem i pasztetem,ale tutaj dodatkowo jest ser....niespotykane połączenie
Czarnula666 30.09.2015 17:51
No zapiekanki dziwne :-) Ale napewno wypróbuje jak tak polecacie :-)
R'n'G Kitchen 29.09.2015 22:33
Haha :D wbrew pozorom, danie bardzo smaczne :D Jesteśmy mile zaskoczeni, każdemu polecamy ;)
R'n'G Kitchen 29.09.2015 22:31
To taka lekka namiastka, ale smak rewelacyjny.
Alex_M 29.09.2015 18:25
myslalam ze kazde jej danie zjem, ale takiej zapiekanki bym nie chciala ;)
molanka 29.09.2015 16:43
proste dania czasami są najlepsze
agaK. 29.09.2015 15:18
Bardzo prosty przepis, a dań Pani Gessler zawsze chciałam spróbować.
patryska76 29.09.2015 13:12
wyglądają mega apetycznie! :)
Jumper123 29.09.2015 12:47
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak