Zapiekanki tradycyjne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    50 dag
  • cebula

    3 szt
  • bułki

    5 szt
  • sól

  • olej do smażenia

  • ser żółty

    10-15 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Najpierw podsmażyć cebulę, a potem dodać pieczarki i smażyć razem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bułki przekroić na pół, ułożyć na blaszce. Na każdą połówkę bułki nakładać porcję farszu. Posypać startym serem. Zapiekać do momentu aż ser rozpuści się.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 27.09.2013 07:47
apetyczne .
olkaaa 12.01.2013 18:05
wyglądają kusząco
Dorian 06.12.2012 09:12
smakowite
Grazyna0211 23.11.2012 12:41
moje ulubione
kate.500 29.10.2012 08:23
super fajny pomysl
barbara11561 07.10.2012 12:35
bardzo smakowicie wyglądają:)
Aneta2604 20.08.2012 18:06
pycha
agam26 30.07.2012 10:31
mniam
Wafelek2601 25.07.2012 12:26
Pyszne
jeta72 17.07.2012 10:11
bardzo lubię zapiekanki :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat