Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki na kolację

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
szynka 2 plasterki
masło
kukurydza 2 łyżki
groszek 2 łyżki
ser żółty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki na kolację

Bagietkę przecinamy na pół w szerz a następnie wzdłuż. Na kawałki bagietki nakładamy masło. Szynkę kroimy na małe kawałki i układamy na maśle. Kukurydzę mieszamy z groszkiem konserwowym i po 1 łyżce takiej mieszanki nakładamy na każdy kawałek bułki. Ser zółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach i całość posypujemy nim. Następnie wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy kilak minut do roztopienia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 23.02.2014 10:41
smacznie i prosto :)
marcia7 23.02.2014 10:41
konkretna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak