Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczark 800 gram
cebula 1
bułki paluchy 3
pieprz
sól
ser żółty
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki

Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na maśle. Kiedy cebulka się zarumieni dodajemy pieczarki. Wszystko razem smażymy aż odparuje woda. Pod koniec smażenia przyprawiamy do smaku i odstawiamy do ostygnięcia. Bułki przecinamy wzdłuż na pół, smarujemy masłem. Ostygnięte pieczarki nakładamy na bułki,a po wierzchu posypujemy serem. Może być tarty lub ten w plasterkach. Całość zapiekamy do momentu aż ser się roztopi. Podajemy gorące, polane ketchupem, majonezem, musztardą lub sosem czosnkowym:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 13.10.2012 13:56
smaczne zapiekanki
Betka 03.10.2012 18:12
mniam mniam;)
dagmara020 07.09.2012 16:07
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak