Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaki z kapustą kiszoną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
kiełbasa 2 sztuki
kapusta kiszona 150 g
boczek wędzony 100 g
jajko 1 sztuka
śmietana 30% 50 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat płaska łyżeczka
marchewka 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaki z kapustą kiszoną

Ziemniaki obieramy, kroimy na plastry i wrzucamy na 5-10 minut do gotującej się wody żeby lekko zmiękły.
Kiełbasę kroimy, kapustę też szatkujemy.
W foremce układamy kiełbasę,marchewkę, ziemniaki, kapustę, na wierzch układamy pokrojony boczek.
Jajko mieszamy z przyprawami i śmietanką i wylewamy na wierch pozostałych składników.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopnie przez 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 17.03.2016 13:31
fajna zapiekanka
ilka01 17.03.2016 11:25
pyszna zapiekanka
Edita 17.03.2016 11:04
pyszne danie
Wafelek2601 17.03.2016 10:53
Bardzo dobra
Wacław 17.03.2016 09:07
pyszne i syte danie
jagoda5913 17.03.2016 00:50
dobry pomysł
halina17 16.03.2016 20:57
Dobra zapiekanka.
mirosława4 16.03.2016 20:28
robiłam podobną była pyszna
gosia1988 16.03.2016 20:28
Smaczna zapiekanka
w mojej kuchni 16.03.2016 18:12
Moje smaki w tej zapiekance
jasiek 16.03.2016 17:00
konkretna zapiekana
Anna169Hosz 16.03.2016 16:23
Ciekawe, z kiszoną kapustą nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak