Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczano-kiełbasiana

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 4
ziemniaki 4
cebula biała 2
papryka czerwona 1
śmietana 18 proc
pieczarki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ser gouda 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczano-kiełbasiana

Ziemniaki podgotowujemy w osolonej wodzie, pieczarki przysmażamy z grubo pokrojoną cebulą, dodajemy trochę pokrojonej w paski papryki. Kiełbasę kroimy w plastry i także podsmażamy. Nastawiamy piekarnik na 180stopni z termoobiegiem. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwowo ziemniaki pokrojone w plastry, kiełbasę, cebulę, pieczarki, paprykę (po każdej warstwie doprawiamy solą pieprzem i majerankiem,polewamy śmietaną i posypujemy serem.) wkładamy na 20 minut do piekarnika i gotowe :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.02.2014 17:18
bardzo fajna
carmen 12.12.2013 20:33
pięknie wygląda :)
Katarzyna54 12.12.2013 18:27
świetna zapiekanka
Marta1986 12.12.2013 16:41
pyszności mniam
Adamorek 12.12.2013 16:01
dobra na zimowe kolacje
nogawkuchni 12.12.2013 15:54
Smakowicie się prezentuje,ciekawy pomysł na sycący posiłek,lubię takie jedzenie,na pewno by mi posmakowało.
Monika10 12.12.2013 15:52
na obiad w sam raz
sasanka 12.12.2013 15:06
bardzo lubię takę "wiejską" zapiekankę :) to też dobry pomysł na "porządki" w lodówce :)
iwi 12.12.2013 15:02
Pyszna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak