Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ziemniaczano-grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
kurek 50 dag
boczek 10 dag
cebula 2
olej 5 łyzek
szczypiorek 1 peczek
czosnek 1 zabek
śmietana 150 ml
jogurt naturalny 150 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ziemniaczano-grzybowa

ziemniaki wyszorowac ugotowac w mundurkach w osolonej wodzie. odcedzic obrac pokroic. boczek pokroic w paski cebule i czosnek obrac posiekac. kurki oczyscic szybko oplukac wieksze grzyby pokroic boczek przysmazyc na 2 lyzkach oleju nastepnie na tym samym oleju przesmazyc kurki i zdjac z patelni. reszte oleju wlac na patelnie wrzucic ziemniaki podamazyc na wszystkie strony. dodac cebule a po chwili boczek i grzyby. smazyc i mieszac przez 10 min po czym przyprawic do smaku sola i pieprzem. szczypiorek pokroic , śmietane polaczyc z jogurtem dodac czosnek i polowe szczypioeku wymieszac. potrawe posypac pozostalym szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak