Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 3 łyżki
śmietana duże opakowanie
pieczarki 20 dag
ser żółty 20 dag
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem

Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na cienkie plasterki. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem, ułóż warstwę ziemniaków i pokrojonych pieczarek, polej trochę śmietaną i posyp serem, przypraw solą pieprzem i ziołami. Wykonaj tak kolejne warstwy, na sam wierzch wylej resztę śmietany i posyp dużą ilością sera. Piecz 50 min. w temp.180*C. Gotową zapiekankę posyp szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 21.02.2015 19:43
lubię zapiekanki
Sroczka 01.02.2015 21:01
Pyszna ta zapiekanka musiała być.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak