Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 gram
ziemniaki 60 dag
cebula 1 sztuka
ser żółty 10 dag
sól do smaku
śmietana kwaśna 0,5 szklanki
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Wrzucić na patelnię, a kiedy się zeszkli - dodać mięso mielone. Doprawić solą oraz pieprzem. Ziemniaki obrać i pokroić na cieniutkie plasterki. Przygotować naczynie żaroodporne. Wysmarować je olejem. Układać na przemian warstwy: ziemniaków/ mięsa mielonego/ziemniaków/mięsa mielonego. Śmietanę lekko osolić, doprawić pieprzem. Możemy dodać ulubione zioła. Polewamy śmietaną ziemniaki i mięso. Na wierzch sypiemy starty ser żółty. Pieczemy około godziny w temperaturze 180 -200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 30.05.2012 15:14
mniam mniam fajna;)
Renia1 08.11.2011 18:13
co prawda bomba kaloryczna, ale pycha
kate.500 03.11.2011 08:23
wyglada pysznie
maryśka 23.10.2011 13:37
pycha
IKrakowianka 30.09.2011 00:28
super
pioge7 27.09.2011 09:09
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak