Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dkg
mięso mielone wieprzowe 35 dkg
pomidory 2 sztuki
oliwa
sól i pieprz do smaku
ser żółty 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i pomidorami

Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Na dnie ułożyć plastry ziemniaków, oprószyć solą i pieprzem. Mięso przesmażyć na oliwie. Doprawić. Mięso wyłożyć na ziemniaki, przykryć plastrami pomidorów a potem żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Upiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak