Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
50 dkg -
szpinak świeży
30 dkg -
piersi z kurczaka
30 dkg -
śmietana 30%
200 mililitrów -
jajka
2 sztuki -
zioła prowansalskie
-
sól i pieprz
-
ser żółty
10 dkg -
ząbek czosnku
-
masło
2 łyżki -
cebula
1 sztuka
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Obsmażyć na łyżce masła.

Podsmażyć na reszcie masła z rozgniecionym ząbkiem czosnku.


Na ziemniaki, wyłożyć mięso, następnie szpinak.


Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 45 minut, Zdjąć folię, dopiekać jeszcze 10- 15 minut.
Żeby ser się przyrumienił. SMACZNEGO!!!!
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)