Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą z beczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki surowe 1 kg
kiełbasa chuda o,5 kg
oliwa 5/6 łyżek stołowych
Pieprz biały mielony Prymat
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 0,5 opakowania
ser gouda 200 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą z beczki

ziemniaki pokroić w talarki i ułożyć na płaskiej patelni warstwowo, posypując każdą warstwę przyprawą do ziemniaków i pieprzem,około czterech warstw,polać ziemniaki oliwą z oliwek oraz dodać 50 do 100 gram wody,wszysztko to dusić na dużym ogniu pod przykryciem przez około 7 minut potem zmniejszyć płomień do minimum,mieszac drewnianą łopatką co 5/6 minut kiedy ziemniaki zmiękną wrzucić pokrojoną wczećniej w talarki kiełbasę, gdy ziemniaki upieką się na złoty kolor,zdjąć pokrywkę,dodać wcześniej ztarty ser żółty i zwiększyż płomień na około 4/5 minut i gotowe przepis na około 3 porcje czas przygotowania 45minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak