Zapiekanka ziemniaczana z kielbasą i ogórkami kwaszonymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    400 gram
  • kiełbasa wiejska

    1 pęto
  • żółty ser

    200 gram
  • ogórki kwaszone

    4 posiekane
  • sos pieczarkowy

    1 (w słoiku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w całości w osolonej wodzie. Gdy są półtwarde odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Kroimy w plastry grubości około 3-4 mm. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę wiejską kiełbasę. W prodiżu układamy ziemniaki w plastrach, tak, by jeden zachodził na drugi. Na ziemniaki wylewamy sos pieczarkowy (np. Łowicza w słoiku). Kwaszone ogórki kroimy w kostkę i mieszamy z podsmażoną kiełbaską, następnie całość wsypujemy na sos. Przykrywamy plastrami żółtego sera i zapiekamy aż ser się będzie ciągnąć. Mmm, pycha!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat