Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kiełbasa 1 pęto
pieczarki 30 dkg
cebula 2 szt
ser żółty 20 dkg
pomidory 3 szt
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą

Ziemniaki gotujemy i studzimy. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy z dodatkiem soli i pieprzu. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy. Ser trzemy na tarce. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w plastry.

Naczynie żaroodporne natłuszczamy, na spód układamy plastry ziemniaków i i kolejno, warstwami pozostałe składniki. Wierzch posypujemy serem i przyprawami. Zapiekamy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 14.10.2015 23:22
Uwielbiam tego typu zapiekanki :) "swojskie żarcie" i człowiek najedzony jak trzeba :)
Iwusia 14.10.2015 21:51
lubię takie zapiekanki ziemniaczane
MagdaXXX 14.10.2015 19:26
bardzo fajny pomysł na szybki obiad , na pewno skorzystam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak