Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z grzybami leśnymi i boczkiem
Kroki postępowania
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w jak najcieńsze plasterki.
Jako dodatek świetnie pasuje sałata.
mleko | 300 ml |
śmietana kremówka | 300 ml |
cebula | 1/2 szt. |
czosnek | 3 ząbki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 średnie |
tymianek | 1/2 łyżeczki suszonego |
sól | 1 płaska łyżeczka |
boczek | 25 dag |
masło | 3 dag |
grzyby leśne | 20 dag |
ziemniaki | 80 dag |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: