\"Zapiekanka ziemniaczana\".

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10 szt.
  • cebula

    2 szt.
  • śmietana

    5 łyż.
  • majonez tradycyjny

    5 łyż
  • woda

    1/2 łyż.
  • ser tarty

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie: Obrane i ugotowane ziemniaki, pokroić w grubsze plastry i poukładać na aluminiowej brytfannie (bądź naczyniu żaroodpornym). Następnie do rondla dać śmietanę, bulion, odrobinę wody, majonez, czosnek, mieszając doprowadzić do wrzenia. Brytfannę z ziemniakami zalać gotowym sosem, posypać koperkiem i przyprawić solą, pieprzem do smaku. Piekarnik nastawić na 180 st. i piec ok. 20 min. do momentu roztopienia sera. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
przejs 14.10.2011 12:21
Uwielbiam ziemniaczane zapiekanki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat