Zapiekanka ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    8 sztuk
  • ser żółty

    40 dag
  • mięso mielone

    40 dag
  • czerwona fasolka

    pół puszki
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    40 dag
  • pomidor

    2 sztuki
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać z mundurków. Zagotować przez ok. 10 minut. Odcedzić z wody, pokroić w plastry. Mięso usmażyć. Cebulkę pokroić w niewielkie składniki i podsmażyć na tłuszczu. Pieczarki obrać, pokroić i też podsmażyć. Układać na brytfannie: ziemniaki, ser żółty, mięso, fasolka, pokrojony pomidor, cebula, trochę ziemniaków i ser żółty. Piec w piekarniku przez ok. 30 minut w 180 st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna37 12.05.2012 13:50
super
Karolcia12 03.01.2012 21:36
fajna wypróbuję
Kate131 22.12.2011 08:43
smaczna
dianix 09.11.2011 09:42
bardzo lubie tego typu zapiekanki
dianix 09.11.2011 09:42
bardzo lubie tego typu zapiekanki
Mariusz10 11.10.2011 23:04
fajna
MAR3STA 06.10.2011 18:29
pyszna zapiekanka
Iwusia 04.10.2011 16:20
smaczna
rosik93 30.09.2011 16:43
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat