Zapiekanka ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kilogram
  • boczek wędzony

    30 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obrać i podgotować w osolonej wodzie ok 5-10min w zależności od wielkości ziemniaków. Boczek pokroić w kostkę, cebule w piórka i wymieszać. Podgotowane ziemniaki odcedzić i pokroić w plasterki, połączyć
2. z boczkiem i cebulą. Całość dobrze wymieszać, dodać przyprawy i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 200-250 stopni i piec 30-40min pod przykryciem. Podawać z maślanką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat