Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składnik głowny

makaron rurki 1 opakowanie
szpinak mrożony 0.5 opakowania
ser żółty starty 1 opakowanie

dodatki

Zioła prowansalskie suszone Prymat do posypania
jajko 1 sztuka
śmietana 18 proc 3 łyzki
pieprz do smaku
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
cebula biała 0.5 sztuk
pomidor 1 sztuka
szynka 5 plasterków
olej do smażenia

sos

majonez
ketchup łagodny

Porada

Gdy makaron jest juz gotowy mozna polac go sosem przygotowanym z ketchupu zmieszanego z majonezem

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ze szpinakiem

Naczynie żaroodporne posmarowac odrobina tłuszczu.makarun ugotowac aldente.odcedzic i przełożyc do tego naczynia.na patelni podsmarzyc szynke i cebule,dodac do makaronu.szpinak rozmrozic,lekko odsączyc i usmazyc ze zmiażdzonym czosnkiem,wymieszac z makaronem,dodac pokrojonego na małe cwiartki pomidora.jajko ze smietaną,ziołami i przyprawami rozbełtac i wlac do makaronu.całosc porzadnie wymieszac i posypac serem tartym i lekko opruszyc ziołami,zapiekac w piekarniku ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 27.12.2014 13:58
wspaniała zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak