Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z żeliwnego garnka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula 4 szt
marchew 4 szt
burak ćwikłowy 1 szt
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
boczek 30 dag
woda 1/2 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z żeliwnego garnka

Warzywa obrać. Do żeliwnego garnka wkroić na spód warstwę wędzonego boczku. Na boczek wkroić warstwami plastry ziemniaków, marchwi i cebuli. Warstwy odrobinę solić i pieprzyć. Na warzywa wkroić trochę kiełbasy oraz kilka plasterków buraczka. Następnie ponownie zaczynając od boczku wkroić kolejne warstwy. Na ostatnią warstwę położyć kilka plasterków boczku. Podlać wodą i trzymać na ogniu około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 18.09.2013 09:43
mi smakuje :-)
cooleczka 26.11.2012 19:50
ale syta
IZABELA29 08.11.2012 11:56
TAK JESZCZE NIE ROBIŁAM
ben-ka 08.11.2012 10:16
kociałek mam tylko z burakami nie robiłam:)
Wacław 19.10.2012 10:34
na pewno smaczna :)
Natalia/tubisiek 23.09.2012 16:42
takiej jeszcze nie jadłam a wygląda smakowicie :)
Bart 21.07.2011 23:52
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak