Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z węgierkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
śliwki węgierki 20 dag
kasza jęczmienna 8 dag
rosół 1 szkl
masło 6 łyżek
Kurczak pieczony 15 dag
pieczarki 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
ser gouda 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z węgierkami

1. Śliwki umyj i wydryluj. Kaszę zalej gorącym rosołem, gotuj, aż wchłonie płyn. Ziemniaki ugotuj w mundurkach i schłodź.
2. Pieczarki pokrój w paseczki, podsmaż je na maśle, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj z ugotowaną kaszą.
3. Di kaszy z pieczarkami dodaj pokrojone w kostkę pieczone mięso. Przypraw do smaku solą, pieprzem i curry.
4. Ziemniaki obierz, zmiel, dodaj do masy. Przełóż do brytfanki, obłóż śliwkami, posyp serem. Zapiekaj ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 25.10.2011 14:20
ciekawe jak smakuje ta zapiekanka. Lubię nowe smaki, więc pewnie wypróbuje i ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak