Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z wątróbką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 250 g
ryż 200 g
bulion warzywny 3 szklanki
cebula 3 nieduże
pomidory 1/2 kg
masło 3 łyżki
sól i pieprz
śmietana 18 proc 1 szklanka
żółty ser starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z wątróbką

Ryż zalać 2 szklankami wrzącego bulionu , odstawić na pół godziny.
Wątróbkę umyć i osuszyć , pokroić na małe kawałki.
Pomidory pokroić na plasterki.
Cebulę pokroić , przesmażyć na 2 łyżkach masła , dodać wątróbkę , smażyć 1 min.
W natłuszczonej formie układać warstwami osączony ryż , wątróbkę i pomidory , posypać solą i pieprzem.
Polać bulionem wymieszanym ze śmietaną , posypać serem.
Zapiekać 20 min w 190 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 03.10.2014 09:45
bardzo ciekawy przepis, super pomysł na wątróbkę :)
Jadwiga/Jaga85 02.10.2014 15:50
ciekawy przepis
Joannasz3190 02.10.2014 15:31
Pyszności :)
Christopher 02.10.2014 15:06
Smaczna zapiekanka.
Noruas 02.10.2014 11:54
pyszności! super pomysł na wątróbkę!
Ada-Gaba 02.10.2014 11:20
interesujący przepis, chętnie wypróbuję
bhb8 02.10.2014 11:10
ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak