Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z warzywami na patelnię

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos

masło 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
mleko 1 szklanka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

skłaniki główne

makaron kokardki 500 gram
warzywa mrożone 1 opakowanie
Zioła prowansalskie suszone Prymat
tymianek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z warzywami na patelnię

Kroki postępowania

1
Masło rozpuścić w rondelku, dodać mąkę. Następnie stopniowo dodać mleko, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Gotować ciągle mieszając do momentu aż sos zgęstnieje.
Krok 1 - Zapiekanka z warzywami na patelnię foto
2
Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Umieścić zamrożone warzywa.
Krok 2 - Zapiekanka z warzywami na patelnię foto
3
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Następnie odcedzić.
Krok 3 - Zapiekanka z warzywami na patelnię foto
4
Ugotowany makaron umieścić w naczyniu żaroodpornym na warstwie mrożonych warzyw. Polać sosem beszamelowym. Piec w piekarniku w 180 st. C przez około 40 minut. Podawać na ciepło.
Krok 4 - Zapiekanka z warzywami na patelnię foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna69 07.10.2015 13:47
Mój ulubiony rodzaj dania. Makaron, warzywa- pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak