Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
mleko 1 szklanka
cebula 1 szt
kukurydza w puszce 2/3 szt
ser żółty 4 łyżki
groszek konserwowy 0,5 szt
pomidory 5 szt
masło 2-3 łyżki
mąka 1 łyżka
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z tuńczykiem

Do roztopionego na patelni masła dodać mąkę i rozprowadzić zimnym mlekiem. Dodać posiekaną cebulę, kukurydzę i groszek konserwowy oraz osączonego tuńczyka. Przyprawić solą i pieprzem, dusić ok 2 minut. Do naczynia żaroodpornego przełożyć ryż, na wierzch położyć warzywa z tuńczykiem, dodać kawałki pomidorów oraz starty żółty ser. Zapiec w piekarniku ok 35 min w temp 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 28.04.2013 07:50
super smaki
Iwona51
Iwona51 27.11.2011 00:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak