Zapiekanka z tortellini

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    30 dag
  • szynka

    10 dag
  • kiełbasa

    10 dag
  • pomidory cherry

    10 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • rosół z kury Kucharek

    1/2 szklanki
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • tortellini

    1 ( z mięsem i serem)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierożki tortellini gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i kładziemy na dno blaszki keksówki. Pierożki posypujemy startym serem. Następnie wyciskamy przez praskę 4 ząbki czosnku i rozkładamy na serze. Sypiemy trochę oregano i papryki. Szynkę, kiełbasę, pokrojone w kostkę smażymy na patelni. Na koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Dusimy ok. 5 minut i przekładamy do blaszki na ser z czosnkiem. Na to kładziemy pokrojone w talarki pomidorki koktajlowe. Wlewamy równomiernie rosołek i troszkę śmietany. Na to posypujemy dużą ilość startego sera i oregano, zioła prowansalskie, paprykę słodką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anulka75 08.04.2012 11:35
fajna
Dorian 19.09.2011 12:08
pycha
Misiek1 16.09.2011 17:30
Musi wyśmienicie smakować!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat