Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z selera, szynki i sera pleśniowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt
szynka gotowana 300 g
ser pleśniowy niebieski 150 g
śmietana 18 proc 250 ml
masło 2 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z selera, szynki i sera pleśniowego

Seler po umyciu pokroiłem na plastry (ok. 1 cm), następnie w paski.
Ugotowałem je na parze. Szynkę pokroiłem w kostkę. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C.
Żaroodporne naczynie wysmarowałem masłem, włożyłem do niego seler wymieszany z kostkami szynki.
W rondelku doprowadziłem do wrzenia śmietanę, dodałem pokruszony ser. Mieszałem, aż ser się rozpuścił. Masę wylałem na seler z szynką. Zapiekankę oprószyłem świeżo mielonym pieprzem. Zapiekałem przez ok. 20 minut, aż się przyrumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.08.2016 23:44
bardzo smaczna musi być
Łukasz15 07.08.2016 21:14
Smaczna i pożywna
Alex_M 07.08.2016 20:12
świetna zapiekanka
Wiktoria29 07.08.2016 19:09
ciekawy przepis
KORAL 07.08.2016 18:08
Wygląda smakowicie
Stenka 07.08.2016 17:17
smaczne danie
Futka 07.08.2016 16:31
Cudowne i bardzo smakowite połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak