Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu i parówek

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
parówki 4 sztuki
cebula 1 sztuka
papryka 2 sztuki
ogórki kiszone 3 sztuki
puszka kukurydzy
jajko
ser żółty 300 gram
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
chili Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu i parówek

Kroki postępowania

1


Ryż ugotować na sypko.
Krok 1 - Zapiekanka z ryżu i parówek foto
2
Parówki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.
Krok 2 - Zapiekanka z ryżu i parówek foto
3
Do ryżu dodać podsmażone parówki z cebulką, pokrojone w kostkę paprykę i ogórki oraz kukurydzę. Całość doprawić do smaku pieprzem, solą i chili do smaku. Na koniec dodać 10 dkg startego żółtego sera, wymieszać i wyłożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 3 - Zapiekanka z ryżu i parówek foto
4
Jajko roztrzepać i polać nim zapiekankę.
Piec w temperaturze 180 stopni ok. 30 minut. Pod koniec posypać resztą żółtego sera.
Krok 4 - Zapiekanka z ryżu i parówek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 22.02.2015 20:43
zgadzam się, brzmi ciekawie, warto wypróbować
olkaaa 22.02.2015 17:56
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak