Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu i mięsa mielonego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 3 torebki
łopatka wieprzowa 60 dag
cebula 1 szt
jajko 1-2 szt
ser żółty 1 szkl startego
pieprz
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu i mięsa mielonego

Ryż gotujemy wg przepisu na op i osączamy. Łopatkę mielimy. Cebulę drobno kroimy. Ryż wykładamy do miski, dodajemy mięso i cebulę. Wbijamy dwa małe, albo jedno duże jajko. Wszystko mieszamy i doprawiamy dość mocno do smaku.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy i przekładamy ryżową masę.
Równamy i zasypujemy serem.
Pieczemy ok 35-40 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 04.04.2017 14:50
fajny przepis
mirosława4 02.04.2017 19:28
pożywne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak