Zapiekanka z ryżu i mięsa mielonego

Zapiekanka z ryżu i mięsa mielonego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    3 torebki
  • łopatka wieprzowa

    60 dag
  • cebula

    1 szt
  • jajka

    1-2 szt
  • ser żółty

    1 szkl startego
  • pieprz

  • sól

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy wg przepisu na op i osączamy. Łopatkę mielimy. Cebulę drobno kroimy. Ryż wykładamy do miski, dodajemy mięso i cebulę. Wbijamy dwa małe, albo jedno duże jajko. Wszystko mieszamy i doprawiamy dość mocno do smaku.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy i przekładamy ryżową masę.
Równamy i zasypujemy serem.
Pieczemy ok 35-40 min w 180 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edita

04.04.2017 14:50
fajny przepis

mirosława4

02.04.2017 19:28
pożywne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat