zapiekanka z ryżu i indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krem z pieczarek z puszki

    275 gram
  • mleko

    0,5 szkl
  • suszona szałwia

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • cebulki dymki

    6 szt
  • roztopione masło

    15 g
  • brokuły

    450 gram
  • parmezan starty

    30 g
  • bułka tarta

    60 g
  • filet z indyka pieczony lub wędzony

    450 gram
  • ryż

    225 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w dużym nacz żaroodpornym wymieszać krem z pieczarek z mlekiem,z szałwią , z sokiem z cytryny i pieprzem.Odlać 150 ml i odstawić na bok.Do nacz włożyc ryż i pokrojone w kostkę mięso.Przykryć i gotować i w najwyższej temp przez 10 min mieszając raz po 5 min.Przykryć mięso brokułami i dymką a następnie polać resztą kremu z pieczarek.Przykryć i gotować dalej 8 min.Wymieszać roztopione masło z bułką tartą i parmezanem.Polać po wierzchu.Gotować w mikrofalówce przez 2 min lub w opiekaczu aż sie zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat