Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżem, piersią kurczaka i warzywami chińskimi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
pierś z kurczaka (ilość wg uznania) ja uzyłam 2 kawałków
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
cebula 1 sztuka
Zalewa:
woda 4 i 1/2 szklanki
margaryna 1/2 kostki
ketczup 5 łyżek
czosnek ząbki 2
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżem, piersią kurczaka i warzywami chińskimi

Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Piersi z kurczaka pokroić w kostki, nastepnie przyprawić je przyprawami i wstawić do lodówki. W międzyczasie przygotować zalewę: do rondelka wlać wodę, włożyć margarynę, pokrojone w małą kostkę ząbki czosnku, przyprawy i ketczup. Gotować na małym ogniu, aż masło się rozpuści. Do naczynie żaroodpornego wsypać surowy ryż,cebulę, nastepnie dodać pokrojone miso z kurczaka i warzywa chińskie. Na samym końcu zalać gorącą zalewą. Piec w piekarniku około 1 godziny w 200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 05.02.2014 09:10
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak