Zapiekanka z ry?u i porów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (bia?a cz???)

    80 dag
  • wieprzowina

    25 dag
  • pomidory

    1/2 kg
  • ry

    2 szkl
  • olej

    1/3 szkl
  • sól

  • papryka

    3 szt
  • papryka słodka mielona

    1 ?y?eczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone pory gotujemy w ca?o?ci ok. 7 minut.Gdy ostudzimy, kroimy na 5-centymetrowe kawa?ki.Na rozgrzany olej wrzucamy ry? i rumienimy go. Mi?so kroimy w paski, solimy i podsma?amy, dodajemy papryk? s?odk?. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórek i kroimy w ósemki. Papryk? w str?kach oczyszczamy i kroimy w paski. Do ry?u dodajemy pory, pomidory, papryk? i mi?so. Zalewamy 5 szklankami wywaru z porów. Przek?adamy do naczynia do zapiekania, wysmarowanego olejem .Zapiekamy 45 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (54)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andrzej10 04.09.2012 00:04
ciekawe
barbara11561 01.06.2012 10:33
bardzo ciekawa
smerfetka79 30.05.2012 13:24
Smaczna
owca441 23.05.2012 20:24
super
Anulka75 15.05.2012 12:14
apetyczna
Rogalik 26.04.2012 14:39
fajna
Cikakameku 25.04.2012 13:26
świetne
Papryczka 22.04.2012 17:28
pyszna
motyl 18.04.2012 11:44
fajna
teresa18 17.04.2012 19:54
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat