Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryby

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 30 dag
cebula 2 szt
śmietana 18 proc 100 ml
mąka 2 łyżki
ser żółty
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
pieprz
sól
ketchup pikantny
sok z cytryny
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryby

Kroki postępowania

1
Ryby doprawiamy przyprawami z obu stron i skraplamy sokiem z cytryny. Każdy filet rybny obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
Krok 1 - Zapiekanka z ryby foto
2
Cebulę obieramy i siekamy w piórka.
Krok 2 - Zapiekanka z ryby foto
3
Na oleju zeszklić cebulę i ostudzić.
Krok 3 - Zapiekanka z ryby foto
4
Śmietanę wymieszać z cebulą.
Krok 4 - Zapiekanka z ryby foto
5
Na spód naczynia żaroodpornego rozsmarujemy śmietanę z cebulą układamy rybę i smarujemy resztą śmietany.
Krok 5 - Zapiekanka z ryby foto
6
Zapiekankę posypujemy serem.
Krok 6 - Zapiekanka z ryby foto
7
Wierzch polewamy ketchupem. Całość zapiekamy 20 minut w temp 180 stopnich.
Krok 7 - Zapiekanka z ryby foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 22.11.2014 17:13
Dobra zapiekanka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak