Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z rybą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 4 szt
pieczarki 25 dkg
seler 1/2 szt
ziemniaki 4 szt
pomidory 2 szt
cebula 2 szt
mozarella
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
rozmaryn świeży
zielona pietruszka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z rybą

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy i studzimy. Cebule kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojonego w zapałkę selera i smażymy 5 minut. Dodajemy pokrojone pieczarki i natkę pietruszki. Smażymy aż odparuje sok z grzybów. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Krok 1 - Zapiekanka z rybą foto
2
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem. Na dno kroimy w plasterki ziemniaki. Na to wykładamy farsz warzywny. Rybę oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Układamy na warzywach. Całość przykrywamy plasterkami pomidora, posypujemy listkami rozmarynu i posypujemy pieprzem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Krok 2 - Zapiekanka z rybą foto
3
Zapiekankę wyciągamy z piekarnika i na wierzchu rozsypujemy kuleczki mozzarelli.
Krok 3 - Zapiekanka z rybą foto
4
Popsujemy słodką papryką i wkładamy do piekarnika na 5-10 minut. Smacznego :)
Krok 4 - Zapiekanka z rybą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak