Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z rurkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 0,6 kg
kiełbasa parówkowa 35 dag
pieczarki 20 dag
oliwa 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z rurkami

Makaron rurki gotujemy w lekko osolonej wodzie na pół miękko. Kiełbasę parówkową kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Pieczarki płuczemy, osuszamy, kroimy w talarki, dodajemy do kiełbasy i podsmażamy. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Naczynie żaroodporne smarujemy 2 łyżkami oliwy kładziemy 1/2makaronu następnie połowę kiełbasy z pieczarkami, polewamy ketchupem i kładziemy kolejną warstwę makaronu rurki i kiełbasę z pieczarkami. Polewamy ketchupem. Nakrywamy i zapiekamy w piekarniku 30minut w temperaturze 180stopni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 04.10.2012 20:14
pycha
Bogusława 05.07.2012 09:53
super przepis
MagdaXXX 30.06.2012 22:18
mniam mniam
justys759 22.05.2012 08:57
uwielbiam zapiekanki z makaronem!
EWI 21.05.2012 09:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak