Zapiekanka z porami

Zapiekanka z porami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10 szt
  • pory

    3 szt
  • masło

    1 łyżka
  • ser żółty

    0,5 szkl.
  • sól

  • papryka mielona

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zapiekanka z porami

Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach (wodę odrobinę posolić). Pory podzielić na połówki i bardzo dokładnie umyć. Pokroić w plasterki i porcjami podduszać na maśle. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Ziemniaki obrać z łupinek, pokroić w plasterki. Żaroodporne naczynie posmarować masłem. Wyłożyć połowę porcji ziemniaków, posolić. Położyć pory, przykryć pozostałymi ziemniakami. Wierzch posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 20 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

forgielka 08.04.2011 08:54
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat