Zapiekanka z porami

Zapiekanka z porami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10 szt
  • pory

    3 szt
  • masło

    1 łyżka
  • ser żółty

    0,5 szkl.
  • sól

  • papryka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach (wodę odrobinę posolić). Pory podzielić na połówki i bardzo dokładnie umyć. Pokroić w plasterki i porcjami podduszać na maśle. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Ziemniaki obrać z łupinek, pokroić w plasterki. Żaroodporne naczynie posmarować masłem. Wyłożyć połowę porcji ziemniaków, posolić. Położyć pory, przykryć pozostałymi ziemniakami. Wierzch posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
forgielka 08.04.2011 08:54
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat