Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z polędwicy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
papryka marynowana 30 dag
śmietana 2/3 szklanki
ketchup 0,5 szklanki
cebula 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
polędwica wieprzowa wędzona kg
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z polędwicy

Polędwicę pokroić w plastry, włożyć do przygotowanego naczynia żaroodpornego. Na wierzch wyłożyć marynowana paprykę, posypać połową tartego sera. Pieczarki i cebulę pokroić i lekko poddusić, ułożyć na wierzchu zapiekanki, oprószyć sola i pieprzem. Śmietanę wymieszać z ketchupem, zalać pieczarki, posypać resztą sera. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 30 minut. Posypać zieleniną, podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.01.2014 15:16
Przepis wart wypróbowania.
ankaryba 16.06.2012 22:00
pyszna :-)
olkaaa 18.03.2012 22:00
mniam
IKrakowianka 30.09.2011 00:13
pyszności
Iwona51
Iwona51 16.01.2011 00:15
marzy mi się takie smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak