Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z pierogami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebule 3
resztki mięsa pieczonego
mąka 2łyżki
śmietana 1szkl
masło 5łyżek
bulion 1szkl
sól
pieprz
pierogi 12 z kapustą i grzybami
ser żółty 2/3szkl (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z pierogami

Pierogi lekko podsmażyć na patelni na 2łyżkach masła,aż się zarumienią i odstawić pod przykryciem.Obrać i posiekać 1 cebulę,a następnie zeszklić ją na 1,5łyżki masła.Na bazie zeszklonej cebuli przygotować sos:dodać do niej mąkę,wymieszać i zasmażyć.Następnie rozprowadzić bulionem oraz śmietaną,po czym wymieszać i zagotować.Do ciepłego sosu dodać żółty ser i mieszać,aż się stopi.Następnie całość doprawić do smaku solą i pieprzem.Na reszcie masła podsmażyć talarki z pozostałych cebul i pokrojone kawałki pieczeni.Pierogi ułożyć w brytfannie,przełożyć mięsem,cebulą,polać sosem.Zapiekać 20min w 180stopniachC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 12.08.2011 21:19
smaczne
romanrafal
romanrafal 31.07.2011 09:33
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak