Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt.
pieczarki 400 g
cebula 1 szt.
olej rzepakowy do smażenia
ser żółty do posypania
keczup do smaku
przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z pieczarkami

Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy ją na oleju, dodajemy do niej pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy do miękkości, pod koniec duszenia doprawiamy jarzynką i pieprzem. Na rozkrojone bagietki nakładamy pieczarki i posypujemy je startym serem. pieczemy ok. 15 minut w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu na zapiekanki można nałożyć keczup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 16.11.2012 08:47
szybko i smacznie !
Magula 20.10.2012 20:34
proste i smaczne
1j1o1l1a1 20.10.2012 18:46
smacznie...
halina17 20.10.2012 18:25
Smaczna zapiekanka , prawie każdy lubi takie zapiekanki.
Betka 20.10.2012 17:31
oj i ja bardzo lubię takie zapiekanki;)
eMMe 20.10.2012 16:46
uwielbiam domowe zapiekanki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak