Zapiekanka z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Dzisiaj kuchnia u Kasi wydała pyszne szybkie i bardzo proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Myślę, że większość z Was wie co i jak, ale może jest jeszcze ktoś kto nie wie i skorzysta z przepisu :)

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

Farsz:

  • pieczarki

    250 gramów
  • ser mozarella

    150 gramów
  • oregano

    0.5 łyżeczki
  • Pieprz czosnkowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • masło 82%

    1 łyżka

Pieczywo:

  • bułki

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy pieczarki, przyprawy i dusimy do momentu aż odparuje woda.

Bułki przecinamy na pół (można trochę wydrążyć środek), układamy porcję farszu posypujemy serem.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (u mnie z termoobiegiem) i zapiekamy około 5 minut.

Jeśli ser się rozpuści zapiekanki są gotowe.
Smacznego

Kasia Pichci
Górę można posypać dodatkowo np. majerankiem, tak jak w tym przypadku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat