Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dzisiaj kuchnia u Kasi wydała pyszne szybkie i bardzo proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Myślę, że większość z Was wie co i jak, ale może jest jeszcze ktoś kto nie wie i skorzysta z przepisu :)

Składniki:

Farsz:

pieczarki 250 gramów
ser mozarella 150 gramów
oregano 0.5 łyżeczki
Pieprz czosnkowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
masło 82% 1 łyżka

Pieczywo:

bułki 3 sztuki

Porada

Górę można posypać dodatkowo np. majerankiem, tak jak w tym przypadku.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z pieczarkami

Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy pieczarki, przyprawy i dusimy do momentu aż odparuje woda.

Bułki przecinamy na pół (można trochę wydrążyć środek), układamy porcję farszu posypujemy serem.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (u mnie z termoobiegiem) i zapiekamy około 5 minut.

Jeśli ser się rozpuści zapiekanki są gotowe.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak