Zapiekanka z młodych ziemniaków i brązowych pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    1 kg
  • szpinak świeży

    1 garść
  • pieczarki brązowe

    6 szt
  • jogurt naturalny

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki. Polecam brązowe pieczarki, ze względu na bardziej zdecydowany smak, ziemniaki malutkie młode lekko podgotować i bez obierania wrzucić do naczynia żaroodpornego. Dodajemy pieczarki i świeże liście szpinaku (oczywiście dobrze oczyszczone z piasku). Wszystko zalewamy jogurtem z przyprawami i koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 25.06.2014 11:09
bardzo fajna
Ada-Gaba 25.06.2014 07:07
to musi być smaczne : )
Kuchenka 24.06.2014 22:55
bardzo mi się podoba :)
ice cubes 24.06.2014 10:37
zjadło by się z chęcią
berys18 24.06.2014 09:30
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat