Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z młodych ziemniaków i brązowych pieczarek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
szpinak świeży 1 garść
pieczarki brązowe 6 szt
jogurt naturalny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z młodych ziemniaków i brązowych pieczarek

Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki. Polecam brązowe pieczarki, ze względu na bardziej zdecydowany smak, ziemniaki malutkie młode lekko podgotować i bez obierania wrzucić do naczynia żaroodpornego. Dodajemy pieczarki i świeże liście szpinaku (oczywiście dobrze oczyszczone z piasku). Wszystko zalewamy jogurtem z przyprawami i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.06.2014 11:09
bardzo fajna
Ada-Gaba 25.06.2014 07:07
to musi być smaczne : )
Kuchenka 24.06.2014 22:55
bardzo mi się podoba :)
ice cubes 24.06.2014 10:37
zjadło by się z chęcią
berys18 24.06.2014 09:30
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak