Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z młodą kapustą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1 mała młoda
boczek wędzony 200 g
ziemniaki 5-6 szt
mozzarella 1 kulka
koperek 1 pęczek
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z młodą kapustą

Ziemniaki ugotować. Boczek pokroić w drobna kostkę i podsmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę i smażyć aż puści sok. Dodać koperek i doprawić do smaku. Naczynia do zapiekania natłuścić. Na dnie ułożyć ziemniaki, na to kapustę i i jeszcze jedna warstwa ziemniaków.
Mozzarellę pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce, ułożyć na wierzchu zapiekanki i posypać słodką papryką i pieprzem. Zapiekać pod przykryciem przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 13.09.2015 06:34
Z mozzarela pycha
Aleksandra/Olcia 12.09.2015 11:42
pysznie tu
Anna169Hosz 12.09.2015 10:02
Lubię takie zapiekanki.
Wafelek2601 12.09.2015 08:59
fajna zapiekanka
jagoda5913 12.09.2015 00:28
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak