zapiekanka z mięsem wieprzowym

zapiekanka z mięsem wieprzowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    100 g
  • fasola szparagowa

    250 g
  • groszek zielony

    150 g
  • koncentrat pomidorowy

    50 g
  • cebula

    150 g
  • ziemniaki

    400 g
  • olej słonecznikowy

    30 g
  • sól

    do smaku
  • pietruszka zielona

    10 g
  • wieprzowina

    600 (bez kości)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zapiekanka z mięsem wieprzowym

Mięso umyć,osączyć,pokrajać w kostkę,obsmażyć na oleju razem z drobno pokrajaną cebulą,dodać pieprz,sól,podlać wodą i dusić.Do podduszonego mięsa dodać oczyszczoną i pokrajaną w paski paprykę,fasolę szparagową,zielony groszek oraz obrane,umyte i pokrajane w kostkę ziemniaki.Koncentrat pomidorowy rozmieszać ze szklanką wody,zalać potrawę i wstawić na ok.30minut do nagrzanego piekarnika.Podawać w naczyniu w którym się zapiekała posypując zieloną pietruszką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Małgorzata113 11.04.2011 11:51
świetny przepis
Małgorzata113 11.04.2011 11:51
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat