Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z mięsem i włoszczyzną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
mięso mielone 40 dag
cebula 1 kg
włoszczyzna
ser żółty 25 dag
olej
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z mięsem i włoszczyzną

Ziemniaki obrać,pokroić krążki.Cebulę obrać i pokroić w pół talarki,tuszyć razem z włoszczyzną.Mięso mielone doprawić pieprzem i kucharkiem.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem.Na dno ułożyć ziemniaki,następnie utuszoną cebulę i włoszczyznę.Posypać starkowanym serem.Następnie położyć mięso mielone,znowu cebulę z włoszczyzną,ziemniaki.
Piec ok.1,5 godziny.15 min przed wyjęciem posypać górę serem i zapiekać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.08.2014 15:57
bardzo dobra
kate.500 02.03.2014 15:24
smaczna zapiekanka
Rybciia 22.07.2013 09:44
fajna zapiekanka :-)
berys18 19.07.2013 08:55
świetny pomysł na obiad
ana00 29.02.2012 06:54
smaczne, smaczne ;)
Anna133 24.12.2011 09:31
smaczne na pewno
Anna133 19.08.2011 08:03
wygląda fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak