zapiekanka z makreli wędzonej i makaronu

zapiekanka z makreli wędzonej i makaronu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    1 szt
  • makaron penne

    200 g
  • koperek

    1 pęczek
  • mleko 2%

    200 ml
  • mąka

    2-3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • chrzan ze słoika

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • ser żółty

    100 (tarty)
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente ,makrelę obrać ,podzielić na kawałki ,wymieszać z makaronem .Przełożyć do formy wysmarowanej masłem.Sos: przygotować beszamel z mleka ,mąki i masła.Dodać chrzan,sok z cytryny ,sól i pieprz.Sosem zalać zapiekankę ,posypać żółtym serem.Zapiekać ok 20-30 min w temp 200* .Przed podaniem udekorować pokrojonym koperkirm.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 02.02.2012 14:02
smaczne
staropolanka5 22.01.2012 22:33
ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat