Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z makaronu szpinakowego z fasolką i kalafiorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/4 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
pomidory z puszki 1/2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
ser żółty
oliwki czarne 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z makaronu szpinakowego z fasolką i kalafiorem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie . Odcedzamy .Kalafior gotujemy na parze . Tniemy na małe różyczki .Naczynie żaroodporne smarujemy masłem układamy warstwę makaronu potem kalafiora i warstwę sera zółtego pokrojonego w kosteczkę.Następnie makaron ,kalafior i ser .Ozdabiamy plasterkami pokrojonych oliwek Pomidory z puszki miksujemy doprawiamy solą ,pieprzem ,ziołami prowansalskimi do smaku . zalewamy zapiekankę i zapiekamy ok 15-20 min w piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 03.03.2012 20:03
super
agugu1989 16.02.2012 11:38
same witaminki:)
jolita 12.02.2012 14:13
fajne
jolita 12.02.2012 14:13
fajne
Aga20 12.02.2012 10:19
Lubie takie zapiekanki;)
Anio?eczek 12.02.2012 08:38
ślicznie i zdrowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak