Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z makaronu na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 500 g
masło 60 g
miód pszczeli 3 łyżki
orzechy włoskie 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z makaronu na słodko

Makaron ugotować w wodzie i odcedzić. Żaroodporne naczynie dokładnie wysmarować masłom i nakładać makaron warstwami, przesypując zmielonymi orzechami. Polać na wierzchu miodem, położyć grudki masła i piec 30 min w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak