Zapiekanka z makaronem i brokułem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

  • kiełbaski śląskie

    4 sztuki
  • makaron rurki

    300 g
  • serek topiony emmentaler

    100 g
  • masło

    3 łyżki
  • pieczarki

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron rurki gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Ugotowane układam na dnie brytfanny. Pieczarki dokładnie myję, kroję w kostkę i podsmażam lekko na rozgrzanym oleju i układam na ziemniakach. Kiełbaskę kroję w drobną kostkę i kładę na pieczarkach. Brokuł lekko podgotowuję ale nie do pełnej miękkości i układam do brytfanny. Serek topiony rozpuszczam z mlekiem w mikrofalówce co chwilę mieszając, aż zrobi się fajna płynna masa. Wylewam go na wierch zapiekanki. Całość zapiekam w rozgrzanym piekarniku w temp 160C przez ok 20 minut

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat