Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z makaronem i brokułem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł
kiełbaski śląskie 4 sztuki
makaron rurki 300 g
serek topiony emmentaler 100 g
masło 3 łyżki
pieczarki 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z makaronem i brokułem

Makaron rurki gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Ugotowane układam na dnie brytfanny. Pieczarki dokładnie myję, kroję w kostkę i podsmażam lekko na rozgrzanym oleju i układam na ziemniakach. Kiełbaskę kroję w drobną kostkę i kładę na pieczarkach. Brokuł lekko podgotowuję ale nie do pełnej miękkości i układam do brytfanny. Serek topiony rozpuszczam z mlekiem w mikrofalówce co chwilę mieszając, aż zrobi się fajna płynna masa. Wylewam go na wierch zapiekanki. Całość zapiekam w rozgrzanym piekarniku w temp 160C przez ok 20 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak