Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z łososiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony 30 dag
brokuł 1/2 sztuki
por (biała część)
pieczarki 10 sztuk
czosnek 1 ząbek
ser żółty 10 dag
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
ogórek kiszony 3 sztuki
ryż 1 woreczek
keczup pikantny 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z łososiem

Brokuły gotujemy na półtwardo, kroimy na drobno. Pora kroimy w półkrążki. Pieczarki kroimy w plastry i przesmażamy z posiekanym ząbkiem czosnku, solimy, pieprzymy. Ogórki kroimy w kostkę, ryż gotujemy na półtwardo. Ser ścieramy na tarce, keczup roztrzepujemy ze śmietaną. Układamy w naczyniu żaroodpornym, ryż, pora, brokuły, pieczarki, połowę sera, ogórki i pokrojonego łososia. Zalewamy masą śmietanową, posypujemy serem. Pieczemy przez 20 minut w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 19.01.2017 14:38
świetna zapiekanka
norweska20 18.01.2017 23:29
bardzo lubię
Wafelek2601 18.01.2017 23:24
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak